Floaten maakt gelukkig

We hebben allemaal weleens momenten dat we niet goed kunnen slapen. Reden hiervoor is per persoon verschillend, de één heeft slaapproblemen en de ander heeft een drukke baan wat veel stress oplevert en waardoor het slapen veel minder wordt.
ONSTPANNING. Waar ben je? Mensen die een druk leven hebben en zichzelf weinig ‘me-time’ gunnen stellen deze vraag ongetwijfeld regelmatig aan hun zelf.
Bij ontspanning denk ik automatisch aan liggen op het strand, slapen in een hangmat, zwemmen in een helderblauwe zee. Ja. Inderdaad. Dan denk ik gewoon aan een zonvakantie.
Dat zou wat zijn, elke keer wanneer ik wil ontspannen mijzelf op de bounty stranden van Aruba vinden. Dream on Emine.

Voor een goede ontspanning hoeven we niet zover te reizen, want tegenwoordig is wellness op het gebied van service enorm gegroeid. Naast massages, gelaatsbehandelingen, Turkse Hamam bestaat er namelijk ook Floaten. Je hebt het vast weleens eerder over gehoord, het is eigenlijk drijven in bad gevuld met (Epsom) zoutwater, oftewel magnesiumsulfaat.  Als je ooit in de Dode Zee heb gezwommen heb je floaten al ervaren.
Het water is tot lichaamstemperatuur verwarmd en die spieren ontspannen als vanzelf. Maar waarom Epsomzout? 1 uur floaten per twee weken is over het algemeen de perfecte aanvulling van magnesium. De opname van magnesium werkt namelijk het beste via de huid en het Epsomzout is daarnaast ook nog een prima manier om je lichaam te ontgiften.

floater

Afgelopen vrijdag was ik samen met Soum van Lipsticknews uitgenodigd bij Wellness & FloatCenter event in Den Haag. Door aantal professionals werd daar alles over floaten geïntroduceerd en alle informatie was zeker interessant. Vooral omdat ik er heel weinig over wist had ik niet echt een beeld bij.
Bij Wellness & FloatCenter bestaan er o.a. float rooms waar je privé van een floatsessie kan genieten. Dit doe je in een float ruimte: de Ocean FloatRoom. Zo groot dat je er zelfs in kunt staan. Gelukkig hoef je hier niet claustrofobisch van worden, want de floatroom is met verlichting en muziek waar je zelf controle over hebt. Geen afgesloten cabine waar je eerder gespannen in ligt dan ontspannen.
Elke floatroom beschikt over een privé kleedruimte en douche.


image_1 (2)                                                                       privé douche & kleedruimte

Steeds meer mensen gaan floaten. Het is namelijk niet alleen goed voor de ontspanning maar er zitten meer voordelen aan waar je u tegen mag zeggen:
• Het bevrijdende gevoel van gewichtloosheid
• Diepe mentale ontspanning
• Diepgaande verlichting van stress op alle niveaus
• Floaten bevordert de genezing van blessures
• Vergroot de kans op herstel van chronische blessures
• Helpt bij de behandeling van verslavingen en depressies (shopverslaving heb ik mijn twijfels over)
• Helpt slaappatroon te reguleren
• 1,5 uur floaten is gelijk aan 5 uur slapen (Say What?!)
• Ongevaarlijk tijdens zwangerschap; verlicht rugklachten, pijnlijke voeten en enkels
• Stimuleert de creatieve rechter hersenhelft
• Verlicht de pijn bij reuma en migraine (weg met die verschrikkelijke tabletten met bijwerkingen)
• ADHD klachten, ook voor kinderen

Ik kon bijna niet geloven dat het zoveel voordelen heeft. Helaas heb ik zo nu en dan last van migraine en oooh dat is zooo geen pretje. Dan kan ik letterlijk niks meer, samen met mijn 1 ton werk lig ik dan letterlijk plat. En medicijnen innemen is al helemaal niks voor mij, maar goed als het moet dan moet het. Vandaar dat floaten mij nu ook meer aanspreekt.
Tijdens het event sprak ik even met Mascha van Beautygloss en zij vertelde dat zij precies het zelfde had. Mascha heeft het al een keer eerder uitgeprobeerd en haar migraine verdween na een half uurtje. Wat lijk me dat fijn zeg! Ontspannen en tegelijk ook genezen als je gezondheidsklachten hebt.
Binnenkort mag ik het zelf ook ervaren bij FloatCenter, ik ga ervan uit dat ik na afloop weer helemaal relaxed naar huis ga dus ik ben heel benieuwd! Ik hou jullie op de hoogte… 😉

IMG_20150522_173702                                                             Nog even een foto met de ballonnen : )

Over FloatCenter
FloatCenter Nederland heeft in totaal 4 vestigen door heel Nederland en daar komen er steeds meer bij. FloatCenter Amsterdam is het grootste Float- en massage Center. Je vindt er 6 van de modernste FloatRooms die er momenteel zijn. Naast floaten of float-therapie biedt FloatCenter Nederland ook verschillende massage en beautybehandelingen aan. De beautybehandelingen worden gegeven met – wetenschappelijk ontwikkeld- huidverzorgingsmerk Cenzaa. ’s Werelds enige beautymerk dat wellness, hoogwaardige huidverzorging en cosmetische huidtherapie combineert. De kracht van Cenzaa: het merk ondersteunt schoonheid van binnen- en van buiten uit.

Tevens is Epsomzout is ook verkrijgbaar bij FloatCenter voor thuisgebruik, als je thuis een bad heb kun je je eigen floatroom toveren. Of heerlijk een peeling mee maken!

IMG_20150526_165906

Heb jij wel eens gefloat? En wat was jouw ervaring?

Voor meer informatie over FloatCenter | www.floatccenter.nl