Reiniging van de make-up penselen

Reinigen van de make-up penselen hoort éénmaal bij de make-up routine. Vooral als je dagelijks er gebruik van maakt mogen ze 1 á 2 keer in de week grondig gereinigd worden. En helemaal als je ook nog eens kostbare make-up penselen in je bezit hebt adviseer ik je daar extra zuinig op te zijn. Want als je de verzorging van de penselen niet bij houdt verzamel je een bacteriebron, zo gaan je penselen achteruit en werkt dat onhygiënisch op je huid.
Ik krijg zo nu en dan de vraag hoe ik mijn penselen reinig met name welke producten ik er voor gebruik. Het is eigenlijk heel simpel!

Dagelijkse reiniging
Nadat ik mijn penselen heb gebruikt probeer ik altijd met een brushcleanser schoon te maken, die zorgt ervoor dat de make-up voor een deel wordt verwijderd van het penseel en houdt de haartjes weer ‘gezond’ in model. Dus prima voor het dagelijkse mini reiniging. Tegenwoordig heeft elke merk wel een brushcleanser, momenteel gebruik ik die van de Kruidvat. Het werkt prima, maar die van Make-up Studio vind ik tot nu het beste.

Grondige reiniging
Als visagiste zijnde maak ik dagelijks gebruik van mijn penselen, ene keer voor mij eigen en de andere keer voor photoshoots of bruidjes. Dus meer dan normaal. Dit betekent dat ik sowieso 1 á 2 keer in de week de penselen grondig moet reinigen en daarvoor gebruik ik heel simpel een brushegg van de Boozyshop.nl + het bekende afwasmiddel Dreft, deze tip heb ik ooit tijdens een Guerlain training gekregen. Thanks de heer Massaniello Bogaert!

BeautyPlus_20150324113055_saveBeautyPlus_20150324113029_save

De wasbak vul ik meestal met lauw water met een beetje Dreft, de penselen laat ik ongeveer 2 minuten in weken en haal ze vervolgens weer eruit. Mijn advies is om dit niet langer te doen, want de kans dat de haartjes los komen te zitten is dan groot!
Sindskort gebruik ik de brushegg waarmee ik de penselen één voor één reinig, super handig en makkelijk om op een snelle én goede manier de penselen weer make-up vrij te krijgen. Voorheen wreef ik met mijn vingers een beetje heen en weer door de haartjes maar de vraag is tot hoever kreeg ik ze schoon? En op een gegeven moment deden mijn vingers ook auw!
Vervolgens goed uitspoelen en uitknijpen, zorg ervoor dat de penselen met de kop naar beneden drogen zodat het water de lijm niet los maakt.

BeautyPlus_20150324113121_save

En tenslotte heb ik nog een leuke beautytip! Creëer je eigen luxe en parfumeer de penselen met een geur naar keuze zodat je tijdens het aanbrengen van je make-up extra kunt genieten van de zachte én heerlijk ruikende penselen! Mm lovely!

BeautyPlus_20150324112103_save                                                Mijn make-up penselen zijn klaar voor gebruik…

Hoe reinig jij je make-up penselen? En doe je dit wekelijks?