Wat maakt jou gelukkig?

Een vraag die niet dagelijks aan je wordt gesteld maar je wordt er onbewust wel vaker mee geconfronteerd dan je denkt.
We voelen ons zo nu en dan een beetje down, lui en het liefst doen we dan helemaal niks en hangen we de hele dag op de bank. Niks mis mee. Volgens mij overkomt dit iedereen wel eens…
Maar is het de luiheid? Of weten we niet zo goed wat ons gelukkig maakt waardoor we denken dat we ‘down’ zijn?
Ik denk dat je heel veel in je eigen hand hebt om dat down gevoel niet zo snel toe te laten in je leven. En nee, dat betekent niet dat je nooit meer een dag hebt die tegen valt… Het leven bestaat uit ups & downs en dat is maar goed ook. Als we alleen maar ups in het leven zouden hebben dan hadden wij de waarde daarvan niet kunnen inschatten.
Het begint een beetje bij de manier van denken, hoe je naar bepaalde dingen in het leven kijkt en jezelf afvraagt wat jou nou écht gelukkig maakt. Dit kunnen hele grote aspecten zijn, maar ben je je er ook van bewust dat geluk heel dicht bij je is en uit hele kleine dingen bestaat?
Lees hieronder mijn tips & manier van handelen:

quote2• Neem tijd voor jezelf zodat je kan genieten van je familie en vrienden die om jou geven. Al is het maar 1 uur in de week, even bijpraten en een knuffel geven levert je veel energie op.
• Doe je werk goed, probeer niks af te raffelen. Goed werk leveren betekent een voldaan gevoel en dat geeft jou weer power.
• Over werk gesproken… Ben je ongelukkig met je baan en wil je graag iets anders gaan doen? Waar wacht je op? Informeer naar de mogelijkheden en indien een studie/training nodig is Go For It!
• Blijf actief. Ga heerlijk sporten en gun je zelf tijd daarin! Tijdens sporten maakt het lichaam endorfinen aan waardoor we ons lekker voelen.
Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks sporten een even goed effect heeft op je stemming als het slikken van een antidepressiva (!) wow!
• Plan een zen momentje in voor jezelf. Daar hoef je niet perse voor naar een welness instituut, want ook thuis kun je heerlijk aan een scrub en een maskertje!
• Maak je lievelingsgerecht en geniet er met volle teugen van
• Koop een mooie bos bloemen voor jezelf of voor een ander die je lief hebt. Het siert je huis bij binnenkomst
• Duik in je oude fotoalbums, jeugdherinneringen ophalen garandeert je soms op een lachkick… (Oh my god, m’n kapsel in groep 1 …en die schoolfoto van groep 8 dan?! Met ogen dicht!)
• Koop/huur een boek dat heerlijk weg leest. Blader onder een genot van een cappuchino en een stukje chocolade in (fashion & beauty) magazines waar je inspiratie uithaalt
• Plan een bioscoop avond in met je liefje, vriendinnen of vrienden quote 2
• Koop een mooi cadeau voor jezelf… Een mooie armband of een tas. Het hoeft geen kapitaal te kosten… (Oh maar, uhm… die mooie stilleto’s van Louboutins dan?) Ja gewoon doen!
• Help mensen die hulp nodig hebben. Er is al genoeg ellende op de wereld dus wees aardig en lief voor elkaar… Do you remember? Wie goed doet, goed ontmoet!
• Blijf positief. Probeer een oplossing te vinden wanneer je tegenslagen hebt… Bekijk het uit een positieve perspectief en vertrouw erop dat het goed komt. Zo niet, dan was het ook niet voor je weg gelegd!
• Zorg goed voor jezelf en doe dingen in het leven waar JIJ je goed bij voelt!
• En oja… Beseffen dat je gezond bent en dankbaar kunt zijn is denk ik de meest belangrijke reden om te weten wat geluk is!

Dit zijn punten die mij een goed gevoel geven en wanneer ik er stil bij sta realiseer ik me keer op keer dat geluk in je zelf zit. Hopelijk zijn mijn tips een eye-opener voor ieder die kan genieten van de kleinste dingen die eigenlijk weinig tot niets kosten… Het hoeft allemaal niet uitbundig en je hoeft niet op zoektocht te gaan om geluk te proeven. Het zit in de kleine dingen en de kunst is om dat in te zien!

IMG_20150124_164435Kwam ik tegen tijdens home shopping… Daar word ik gelukkig van!